Jeg vidste det måtte kunne lade sig gøre at skabe et stykke kage uden animalske produkter. Samtidig var det også enormt vigtigt for mig at der ikke skulle bruges en masse besværlige ingredienser som jeg skulle ud og købe. Med lidt inspiration fra forskellere steder kom jeg frem til disse. De er ikke hclf, men det vil de være hvis du fjerner olien og blot tilsætter et skvæt ekstra plantemælk.
Du skal bruge:
100 g rødbede
120 g hvedemel
4-5 spsk fairtrade kakaopulver eller carobpuler
1 tsk ren vaniljepulver eller lidt vaniljeessens
½ tsk fin havsalt
1½ tsk bagepulver
1 tsk natron
10 bløde dadler
1,5 spsk olie (kan erstattes med plantemælk for at opnå en hclf opskrift)
100 ml vand
2 dl sojakakao
½ spsk æblecidereddike
120 g hvedemel
4-5 spsk fairtrade kakaopulver eller carobpuler
1 tsk ren vaniljepulver eller lidt vaniljeessens
½ tsk fin havsalt
1½ tsk bagepulver
1 tsk natron
10 bløde dadler
1,5 spsk olie (kan erstattes med plantemælk for at opnå en hclf opskrift)
100 ml vand
2 dl sojakakao
½ spsk æblecidereddike
Sådan gør du:
Start med at sigte de tørre ingredienser ned i en skål. Derefter piller du stenene ud af dadlerne og blender dem med vand, olie, kakao og eddike til det bliver en tynd, flydende masse. Tilsæt daddelmassen til melblandingen, og vend det rundt til det lige akkurat er blandet sammen. Riv derefter den skrællede rødbede ned i skålen.
Start med at sigte de tørre ingredienser ned i en skål. Derefter piller du stenene ud af dadlerne og blender dem med vand, olie, kakao og eddike til det bliver en tynd, flydende masse. Tilsæt daddelmassen til melblandingen, og vend det rundt til det lige akkurat er blandet sammen. Riv derefter den skrællede rødbede ned i skålen.
Hæld dejen i 9 muffinforme og bag i ovnen på 200 grader varmluft i 16 minutter.


Ingen kommentarer:
Send en kommentar