Kender du det, at du kigger ud af vinduet og konstaterer at sommeren er ved at rinde ud? Det skete for mig den anden dag og jeg blev en anelse trist til mode, men så kom jeg straks i tanke om, hvor hyggelig man kan gøre sådan en kedelig og grå dag. Nybagte boller med en god kop kaffe til.
Jeg var ikke i bagehumør, så det skulle gå stærkt. Her kommer mine super nemme kardemomme-boller, som er god til enhver lejlighed. Også som erstatning for de smørfyldte fødselsdagsboller.
Det skal du bruge:
50g gær
5 dl lunken vand
1 dl olie
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
Hvedemel
Sådan gør du:
Start med at opløse gæret i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, kardemomme og salt. Rør nu godt rundt og slut af med at tilsætte mel indtil du har en blød og lækker dej. Jo længere tid du ælter, jo bedre!
Stil dejen væk med et klæde over sig - et lunt sted. Vent 30-60 minutter og form så dine boller. Smæk dem på en bageplade og efterhæv mens ovnen varmer til 200 grader.
Bag i 20-30 minutter. Server efter kort nedkøling med din favorit spread.
Jeg var ikke i bagehumør, så det skulle gå stærkt. Her kommer mine super nemme kardemomme-boller, som er god til enhver lejlighed. Også som erstatning for de smørfyldte fødselsdagsboller.
Det skal du bruge:
50g gær
5 dl lunken vand
1 dl olie
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
Hvedemel
Sådan gør du:
Start med at opløse gæret i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, kardemomme og salt. Rør nu godt rundt og slut af med at tilsætte mel indtil du har en blød og lækker dej. Jo længere tid du ælter, jo bedre!
Stil dejen væk med et klæde over sig - et lunt sted. Vent 30-60 minutter og form så dine boller. Smæk dem på en bageplade og efterhæv mens ovnen varmer til 200 grader.
Bag i 20-30 minutter. Server efter kort nedkøling med din favorit spread.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar